ÖnismeretPárkapcsolat

Hogyan épüljek fel a bántalmazó kapcsolatból?

Sokan, sok helyen felteszik ezt a kérdést, és sorselemzőként pár dolgot szeretnék veletek ezzel kapcsolatban megosztani.

Nem tisztem megállapítani senkinek a párjáról sem, hogy pszichopata vagy nárcisztikus hajlamú volt-e, azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy nyilván azért illetik ilyen jelzőkkel, mert önző, akaratos, másokkal nem törődő jelleme miatt kialakított egy alá-fölé rendelő párkapcsolatot, melyben az egyik fél jelentősen sérült lelkileg.

A sértett fél eljutott odáig, hogy felismerje a bántalmazást, majd ki is lépjen abból a kapcsolatból, ami számára nem jelentett egyenrangúságot, azaz elmondhatjuk, elég erős ahhoz, hogy megkeresse az okokat és talpra tudjon állni ebből a helyzetből.

Azt hiszem itt kezdődik a neheze. Ha már biztonságos távolságban vagy, és sikerült megszakítani a kapcsolatot a bántalmazóval, nyilván magaddal hoztad azokat a lelki sérüléseket, amik megingatták az önbizalmadat, amik félelemmel, távolságtartással töltenek el. Lehet, hogy éjjelente még ezen rágódsz, de az is lehet, hogy folyamatosan magadban keresed a hibát, a mivel rontottad el, miért nem voltál elég jó hozzá, vagy bármilyen más önostorozó gondolatokkal foglalkozol.

A rezgései, energiái még ott vannak körülötted, a gondolataidat még erősen uralhatja. Ilyenkor érdemes egy energetikai tisztítást végezni. Ha van eszközöd tisztítsd le magadról, ha nem vagy járatos ebben, keress segítséget, vagy meditálj sokat. A meditációkat kezdd az izmok lazításával, és ha már megy, hogy a gondolataid ne ezerfelé járjanak, bátran végezz bármilyen relaxációt, amitől el tudsz csendesedni.

Ez azért fontos, mert az elnyomó energetikai kapcsolatokat fog keresni, és addig, amíg az aurád, energiarendszered beengedi, mindig le fog gyengíteni, csupán elég ehhez egy gondolat, ami aztán újabbakat generál.

Ezt nevezi a szellemgyógyászat bekötésnek, mások energiavámpírnak, vagy egyszerűen agyalásnak. Az ex elindít egy gondolatot, amiben gyűlölet, harag van, és egyébként is neki szüksége van azokra az energiákra, amit kapott, így rákoncentrál a másik emberre, aki megérzi ezt, és a félelem a másik ember haragjától lehetővé teszi, hogy az energiarendszerén apró rés nyíljon. Ezáltal, hogy a félelem eluralkodik rajta, újabb negatív érzelmeket enged be, ami aztán az önmaga lekicsinylését eredményezi. Ezt a folyamatot kell megállítani.

Leszeded a kötést, nem gondolsz rá, amikor érzed a tőle érkező energiákat, szembe nézel vele, és bátran szembeszállsz.

A sérülések gyógyítására számtalan lehetőség adott, akár kineziológussal, akár pszichológussal. Természetesen, mivel én a kineziológiában, természetgyógyászatban vagyok járatos, ezeket az eszközöket használom a blokkoldásra. Mivel energiagyógyászat is igen elterjedt, sokan kezelik magukat, én azt gondolom bátran alkalmazzátok magatokon ezt a módszert is.

Ha már nem uralja a hétköznapokat az ex, jön az önismereti munka, azaz mi volt annak az oka, hogy belementél egy elnyomó kapcsolatba. Tudjuk a nárcisztikus kedvességgel kerül a másik közelébe, de egyszer vált. A kérdés az, hogy amikor észleled a váltást, miért maradsz vele? Felismered-e a manupulációt? A játszmákat? Tudod-e biztosan, hogy a Te értékrended rendben van? Ki tudsz-e állni magadért?

A sorselemzések egy része erről szól. Milyen programok vezettek oda, hogy hagytad magadat elnyomni? Milyen a konfliktuskezelésed? Ki mered-e mondani azt, amit szeretnél, amit nem szeretnél, meg mered-e tagadni? Hogyan fejezd ki az érzéseidet? Hogyan kommunikálsz? Mikor kapcsolnak be gyerekkori programok?

Ez egy hosszú út, hiszen közben folyamatosan gyakorolsz, és figyeled önmagad, és közben észre sem veszed, de egyre jobban érzed magadat a bőrödben. Egyre könnyebben ki tudod mondani azt, ami a lelkedet nyomja, egyre kevesebb dolog miatt érzel lelkiismeret-furdalást, és egész meglepő, de felfedezed az élet adta örömöket…mosolyogsz, és örülsz, hogy ráléptél az útra, ami néha nehéz, néha rögös, de a te utad, ahol a legtöbbet tanulhatsz magadról, életről, miértekről, hogyanokról.

Légy bátor, és merész, a legnehezebb lépésen már túl vagy….